El Teatre de l’Aurora acull ‘Molotov’, una peça sobre l’assassinat del militant anti-franquista Cipriano Martos

Anoia Diari. 20/10/2020 Un dels casos més ignominiosos del tardofranquisme va ser l’assassinat de Cipriano Martos, un lluitador antifranquista detingut a Igualada. La capital anoienca rep el cap de setmana, al Teatre de l’Aurora, una producció que ressegueix com es va cometre aquest crim.

Una producció amb accent igualadí sobre un cas poc conegut de la repressió franquista

Amb els intèrprets Joan Valentí i Montse Perfort, que també fa l’animació d’objectes; els audiovisuals de Dan Ortínez i l’acompanyament musical de Martí Marsal. De fet, la detenció de Cipriano Martos es va produir arran de la distribució d’octavetes a la sortida de la fàbrica Punto Blanco d’Igualada. La causa oficial de la mort va ser la ingesta d’un còctel molotov en el transcurs d’un interrogatori a la caserna de la Guàrdia Civil de Reus.

En l’estrena, aquest divendres a les 9, comptarà amb la presència de Roger Mateos, periodista i autor del llibre ‘Caso Cipriano Martos’. També hi assistirà M. José Bernete activista per a la memòria històrica i promotora de la macro querella argentina pel Cas Cipriano Martos i pels 403 represaliats del  poble andalús de Fuente Palmera, entre els quals hi ha 11 familiars de Martos. També és autora del documental ‘Capitan Chinarro’.